Jaimy Visser

Jaimy Visser

"

Ik ben elke dag met een van mijn grootste passies bezig. Wat wil je nog meer!

In juni 2019 heeft Jaimy de masterclass Autotransport gevolgd en sindsdien rijdt hij met veel plezier als chauffeur Autotransport voor Koopman. Jaimy is geboren en getogen in Leeuwarden en heeft een passie voor auto’s en voetbal. "Wat ik het mooiste vind het van dit vak? Luxe auto’s! Het liefst Porsche, Audi RSQ8 en Mercedes. De uitdaging vind ik in het puzzelen, het zijn steeds verschillende auto’s en afmetingen maar dat maakt het vak ook erg leuk. Daarnaast ben je veel in beweging. Op een dag loop je al zo tegen de 10 km en in alle weeromstandigheden dus daar moet je wel tegen bestand zijn."

"Via internet ben ik op zoek gegaan naar een baan als chauffeur in het noorden. Koopman kende ik nog niet. Omdat ik een grote passie heb voor auto’s heb ik gesolliciteerd als chauffeur Autotransport. Voor mij natuurlijk een fantastische combinatie."

 

Verrast was Jaimy door het aanbod om onze masterclass te kunnen volgen waar hij alle kneepjes van het vak kon leren. De masterclass duurde 7 weken; 3 weken op de standplaats in Noordhorn, 2 weken met een mentorchauffeur mee en daarna 2 weken achter de chauffeur aan.

 

"De masterclass is erg nuttig. Je leert veel, waardoor er een goede basis wordt gelegd. Ook het contact met de mentorchauffeur is heel prettig."

"

Waarom Koopman? De rust, vrijheid en geen stress. Het contact met de planners is erg goed, er wordt goed geluisterd naar je wensen en je hoeft nooit op de klok te kijken. En natuurlijk als je passie voor auto’s hebt zit je hier goed.

Jaimy Visser — chauffeur autotransport

Een dag mee met Jaimy

De wekker gaat vroeg wanneer je werkt in de Autotransport. Wanneer Jaimy op het terrein in Noordhorn aankomt ziet hij de eerste collega's al vertrekken. Het is een heuse uittocht van wel een stuk of 30 vrachtwagens tussen 5.00 en 6.00 uur. Jaimy drinkt een kop koffie en zoekt vervolgens zijn al volgeladen vrachtwagen op. De eerste rit vandaag gaat naar Leusden. Vanuit de vrachtwagen lijken de wegen extra smal zo door het Groningse platteland. Bij Boerakker rijdt Jaimy de snelweg op naar het midden van het land. 

In Leusden is het druk, spitsuur op maandagochtend. Er staan wel 15 vrachtwagens om te laden en te lossen. Koopman is goed vertegenwoordigd! Wel een stuk of 10 zijn van Koopman. Jaimy begint met het schuiven van de cilinders en schuif/kantel dekken en de eerste auto wordt losgekoppeld. De wielen zijn vastgezet met spanbanden en staan tussen zogeheten blokken. Iedere auto gaat eerst door een soort controle straat waar ze worden nagekeken op schade. 

 

Het is druk en door een kleine file bij de controlepost duurt het wat langer dan normaal. Uiteindelijk gaat er van alles de vrachtwagen op, een Skoda, een polo, een transportbusje. Ondertussen komen alle weertypes voorbij. Jaimy heeft deze ochtend hagel, sneeuw, regen en wind gehad met hier en daar een zonnetje. Echt voorjaarsweer! Als chauffeur Autotransport ben je veel buiten dus dat vraagt wel wat weersbestendigheid. Met een volle wagen gaat Jaimy weer de weg op richting Heerenveen. Daar aangekomen lost hij de auto’s bij de cleaning service waarna de auto’s weer onderverdeeld worden onder de dealers op het terrein.


Is het laden van de auto's makkelijk? "Nee, het vraagt echt wel een stukje precisie." Sowieso is elke auto anders maar inmiddels heeft Jaimy het helemaal in de vingers en gaat dat bijna moeiteloos. Jaimy verlaat Heerenveen met een lege wagen en vervolgt zijn weg richting Bremen, zodat hij vanuit daar de volgende dag weer vroeg kan starten. Het is een knap staaltje vakwerk wat de mannen in de Autotransport verrichten en er wordt veel van ze gevraagd. Ook is het heel relaxed. Er is geen haast en je hebt alle tijd om je dag in te delen in het ritme wat bij jou past. Dat geeft veel vrijheid en rust.

"

Wat zijn de mooiste ritjes? Oost- en Zuid-Duitsland zoals het Zwarte Woud en regio Berlijn. Denemarken is ook prachtig.

Jaimy Visser — chauffeur autotransport