Solliciteren

Solliciteren

 • Wees eerlijk en vooral jezelf
 • Bereid je goed voor
 • Stel vragen

Wat kun je verwachten?

Solliciteren is bij ons gezellig en informeel. Als wij denken dat de juiste match er is, dan nodigen wij jouw graag uit voor een kop koffie (thee mag ook). Wij willen er zeker van zijn dat jij in ons team past en staat voor dezelfde kernwaarden. Ook jij wilt natuurlijk weten waar je terecht komt en of je jouw ambities bij ons kunt waarmaken. Hoe gaat dat sollicitatieproces bij Koopman? Wij leggen je graag uit welke route jij gaat rijden, van sollicitatie tot onboarding.

Routeplanner

Leuke vacature gezien?

Neem contact met ons op voor meer informatie of solliciteer direct!

Jij hebt gesolliciteerd!

Wij nemen jou sollicitatie in behandeling en nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

Je eerste gesprek

Onder het genot van een kop koffie of thee praat je met je toekomstige leidinggevende over wie jij bent, wat jouw talenten zijn, wat jij verwacht van de functie en eventuele wensen die daar bij horen.

Je tweede gesprek

Niet voor elke functie is een tweede gesprek van toepassing, maar mocht dit wel het geval zijn dan maak je gelijk kennis met één van je toekomstige directe collega's en eventueel de HR adviseur.

Gefeliciteerd!

Je ontvangt een passend aanbod van ons. Welkom in ons team!

Sollicitatietips

Wij willen je zo goed mogelijk voor bereiden op een gesprek met ons. Solliciteren kan best spannend zijn en je wilt tenslotte altijd je beste zelf laten zien. Hoe vergroot je nu de kans op een toekomst bij Koopman? Wij helpen je graag, er zitten vast een paar tips bij waar jij iets aan hebt.

 • Wees eerlijk en vooral jezelf

  De belangrijkste tip: wees eerlijk en vooral jezelf, dat doen wij ook.

 • Neem de tijd om alles te checken

  Een eerste indruk is belangrijk! Zorg daarom dat je motivatie en/of CV geen spel-of taalfouten bevat en alle informatie heeft die jij ons wilt vertellen. Niet iedereen is goed in schrijven en of je het nu nodig hebt voor je functie of niet, het zegt veel over wie jij bent. Laat het altijd controleren door iemand anders. Op deze manier zien wij dat jij gaat voor kwaliteit en dat jij niet de kantjes er van afloopt. 

 • Vertel wat jou onderscheid

  Wij willen graag een beeld krijgen van wie jij bent en daarom willen wij graag weten welke activiteiten jij naast je werk nog doet of hebt gedaan. Doe je aan vrijwilligerswerk, welke (bij)banen heb je gehad, wat zijn je hobby's. Zo maak jij jezelf onderscheidend en krijgen wij al een beeld van jou voordat je op gesprek komt.

 • Stel vragen

  Bij al onze vacatures hebben wij een telefoonnummer of email van een collega bij wie jij meer informatie kunt vragen over de functie. Maak hier gebruik van!

 • Verdiep je in Koopman

  Tijdens je gesprek stellen wij zeker de vraag: Waarom Koopman? Wij willen graag weten waar jij voor ons hebt gekozen tussen al die andere bedrijven. Interesse in elkaar is een goede start om uiteindelijk voor elkaar te kiezen.

 • Maak gebruik van je netwerk

  Kijk om je heen of je iemand kent bij Koopman. De kans is misschien wel groter dan je denkt. Via de buren, vrienden of familie. Zo kun je informatie vragen hoe het is om te werken bij Koopman en eventueel wil hij/zij wel een goed woordje voor je doen.

 • Bereid je voor

  Tijdens het sollicitatiegesprek stellen wij jou heel veel vragen. Maar vergeet niet dat je zelf ook je vragen beantwoord moet krijgen. Schrijf ze eventueel op en stel ze tijdens het gesprek.