Jakob Kloosterhuis

Jakob Kloosterhuis

Een jongensdroom

Goede vrachtwagenchauffeurs zijn moeilijk te vinden en om aan de groeiende vraag naar wegtransport te kunnen voldoen werkt Koopman ook samen met partners. Een partner van Koopman doet dezelfde werkzaamheden als een chauffeur die in dienst is bij Koopman; het vervoeren van goederen van A naar B. Het verschil is dat een partner een eigen vrachtwagen heeft en door de samenwerking in opdracht voor Koopman werkt. Zo heeft Jakob Kloosterhuis ruim 13 jaar als partner voor Koopman gereden.

Vrachtwagenchauffeur worden was een jongensdroom voor Jakob. Zijn ouders hadden een boomkwekerij en het was een logische stap dat hij ook in het bedrijf ging meewerken. Na een aantal jaar werken in de boomkwekerij, kocht hij zijn eigen bedrijf. In de tijd dat het iets minder goed liep, verkocht Jakob de boomkwekerij en ging hij zijn jongensdroom achterna. Een kennis van Jakob had een VOF en Jakob gaf te kennen dat hij best eens wilde invallen. Hij had een groot rijbewijs, wat toentertijd voldoende was als vrachtwagenchauffeur. Hij had al vrij snel een gesprek, zat de dag erna al op de auto en is er nooit meer vanaf geweest. Via de VOF huurde hij een trekker, maar na een paar jaar kocht hij zijn eigen. 

Na 5 jaar met plezier te hebben gewerkt, liep het niet heel lekker meer. Via zijn neef, die ook bij Koopman werkt, vernam hij dat bij Koopman nog ruimte was voor partners. Na een goed gesprek met de juiste persoon bij Koopman, ging hij de samenwerking aan. Een perfecte overstap, want na een jaar kwam de bankencrisis waardoor veel vrachtwagens aan de kant gezet werden, maar bij Koopman was er nog genoeg werk. Voor meer onafhankelijkheid, behaalde hij binnen een half jaar zijn ondernemersdiploma en nam afscheid van de VOF.

"

Groot bedrijf en toch korte lijnen. Dat is zeer prettig.

Jakob Kloosterhuis — partner bij Koopman

Jakob heeft veel ritten gereden voor Koopman. Er was een periode dat hij veel in Duitsland reed, maar toen de focus meer op de Benelux kwam vond Jakob dat niet erg. “De ritten in de Benelux waren altijd een stuk gezelliger. De afstanden waren korter en je treft meer collega’s onderweg.” Als vrachtwagenchauffeur heb je een afwisselende functie. “De ene keer rijdt je naar veel dezelfde adressen, waardoor je de mensen echt leert kennen. De andere keer kijk je even goed op Google Maps om te kijken hoe je het beste bij de locatie in een grote stad komt. Het maakt ook nog weer verschil bij welke locatie je komt. Het voelt goed als je op een locatie komt waar men laat blijken dat ze blij zijn met de levering van de materialen die ze nodig hebben.”

"

Koopman is een heel sociaal bedrijf

Jakob Kloosterhuis — partner bij Koopman

Jakob is, na 13 jaar te hebben gewerkt voor Koopman, met pensioen. “Ik heb 13 jaar met veel plezier voor Koopman gewerkt. Het bijzondere van Koopman is dat, ongeacht de grootte van het bedrijf, de lijnen altijd kort waren. Er was altijd goed overleg met de planning en in geval van spoed wordt er gelijk iets voor je geregeld. Dat vond ik zeer prettig. Koopman is een heel sociaal bedrijf. Iedereen is gelijk bij Koopman, of je nu partner of werknemer bent.”