Marianka van Soelen

Marianka van Soelen

  • Bedrijfswagenmonteur
  • Werkgeluk gevonden
  • Zorgen dat auto's veilig de weg op gaan
"

Het is mooi om te zien dat steeds meer vrouwen in deze branche komen werken

Marianka van Soelen, 36 jaar en allround monteur bedrijfswagens bij Koopman Truck & Trailerservice in Nijkerk. Ze is eerste bedrijfswagentechnicus, tachograaftechnicus, APK keurmeester en moeder van een dochter. Gelijk na haar zwangerschapsverlof is ze bij ons aan de slag gegaan in de werkplaats, als enige dame en werkende moeder in het team. 

Automonteur was eigenlijk niet helemaal haar ding. Marianka ging veel mee met haar vader die in de landbouwsector werkt. Die machines en trekkers vond ze een stuk imposanter dus toen ze de vraag kreeg om als bedrijfswagenmonteur aan de slag te gaan hoefde ze daar niet lang over na te denken.

 

Marianka: “Ik heb de VMBO Autotechniek gevolgd en later MBO Landbouwtechniek. Later heb ik dit aangevuld met Bedrijfswagentechnicus en APK Keurmeester. Koopman biedt mij voldoende middelen om mij verder te ontwikkelen. We volgen regelmatig cursussen om actueel te blijven met de nieuwe technologieën. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een cursus Terugwinnen Koudemiddelen gevolgd.”

"

Ik heb hier zeker mijn werkgeluk gevonden. Ik vind voldoende uitdaging en krijg alle vertrouwen om aan mooie projecten te werken en nieuwe systemen te ontdekken.

Marianka van Soelen — Bedrijfswagenmonteur

Wat maakt het werken bij Koopman zo leuk?

"Koopman is een fijne werkgever waar je geen nummertje bent. Ze denken met je mee in oplossingen en er is maandelijks een teamoverleg. Gelijk na mijn zwangerschapsverlof kon ik hier beginnen en vanuit Koopman werd er goed meegedacht in mogelijkheden als werkende moeder. Iedereen is welkom in het team; je vindt hier een meubelmaker, een bouwvakker en automonteurs. Binnen Koopman kunnen we je intern opleiden en er is een gedreven praktijkopleider. Het is namelijk ook mogelijk om als BBL leerling bij ons aan de slag te gaan.

Daarnaast is het onderhoud uniek bij Koopman. We werken hier voornamelijk met onze eigen trucks en trailers, maar we repareren ook voor andere transportbedrijven. Het werk is zeer divers; autotransporters, bakwagens en verschillende types trucks. We kijken vooruit en ons streven is dat we de trucks het eerste half jaar niet terugzien in de werkplaats. Om de trucks weer veilig de weg op te krijgen is een goed gevoel."