Collega's gezocht

Collega's gezocht

04 september 2021

De vraag naar personeel neemt flink toe in de transport & logistiek. Een vrachtwagen die stilstaat omdat er geen chauffeur is, gebeurt steeds vaker want het tekort aan chauffeurs is groot. Hoe pakken bedrijven dat aan, hoe pakt Koopman het aan? 

 

Naar verwachting blijft het personeelstekort in de transport & logistiek de komende jaren bestaan. Iedere ondernemer in de deze sector kamt met dit probleem.  'Door de pensionering was er in 2020 al 36% meer uitstroom van chauffeurs dan het jaar daarvoor", aldus Willemijn Meewis (Corporate Recruiter Koopman Logistics). Vooruit kijken om de uitstroom van de komende tien jaar op te vangen en nieuwe vakmensen in te zetten is van groot belang.

 

Toekomst

Dat de druk op de arbeidsmarkt toeneemt, is merkbaar. "Koopman is, zeker in het noorden van het land, een bekende naam. Als wij voorheen vacatures plaatsten, wisten kandidaten ons makkelijk te vinden. Dat is veranderd". Omdat meerdere transportondernemers op zoek zijn naar chauffeurs, vist iedereen uit dezelfde vijver. Er wordt veel gedaan op gebied van werving, zoals een aparte werkenbij website en veel content op social media. Samenwerken met andere organisaties is ook één van de mogelijkheden die met beide handen aangepakt wordt, zoals bijvoorbeeld met Sectorinstituut Transport en Logistiek om jongen mensen op te leiden en om zij-instromers te werven. In Bergen op Zoom wordt er samen gewerkt met ROC Curio om leerlingen met een BBL-opleiding op te leiden tot vrachtwagenchauffeur. "Bij Koopman kun je doorstromen van TransMission, naar Cargo en/of Autotransport. Dat lijkt me geweldig om te doen", geeft Siem de Blaaij, BBL-er Koopman TransMission. 

 

Lees het hele artikel in het TON Magazine, waar Willemijn Meewis en andere bedrijven vertellen over het tekort aan chauffeurs en hoe de Transport & Logistiek sector dit aanpakt.

Werken bij Koopman

Lees de verhalen van medewerkers in diverse takken van (trans)sport, solliciteer op één van de vacatures of neem contact op met recruiters Leanne Dijk of Willemijn Meewis om de mogelijkheden bij Koopman te bespreken.