HALVE EEUW DIENSTVERBAND EVERARD EVERS BIJ KOOPMAN

HALVE EEUW DIENSTVERBAND EVERARD EVERS BIJ KOOPMAN

26 april 2022

Vijftig jaar werken bij hetzelfde bedrijf. Everard Evers (73 jaar), beter bekend als ‘het oliemannetje’, heeft deze mijlpaal bereikt. Hij is met zijn dienstverband van 50 jaar de medewerker met de meeste dienstjaren ooit bij Koopman. Als blijk van waardering voor zijn jarenlange, trouwe inzet is hij vrijdag 22 april jl. in het zonnetje gezet.

 

Van chauffeur naar kantoor
De geboren Barneveldse boerenzoon begon in 1972 op 23-jarige leeftijd, na een tip van zijn broer, aan het werk bij Van Amerongen als autotransport chauffeur. Nu 50 jaar later werkt hij nog steeds bij dit bedrijf, welke in 2001 is overgenomen door Koopman Logistics Group B.V.  Na 15 prachtige jaren als autotransportchauffeur is hij vanaf 1987 op kantoor gaan werken, wat hij al deed in de zomermaanden. “Toen was Everard al een manusje van alles. Van ritten maken, klanten te woord staan tot opslag en planning.”, aldus Jochem van Doorn, Transportmanager Koopman Autotransport Nijkerk. “Iets wat hij tot op heden nog steeds is. Hij is de olie tussen de chauffeurs en collega’s op kantoor, daarom noemen we hem ook wel het oliemannetje. Hij is er elke dag vanaf 5 of 6 uur, het tijdstip dat de collega’s van de planning nog niet aanwezig zijn. Even een praatje met de chauffeurs, helpen met eventuele problemen met het laden van de auto’s, telefoon beantwoorden en alvast een start maken met de planning.” In de afgelopen vijftig jaar tijd heeft Evers de autotransport wereld aardig zien veranderen. Van de automarkt op de Utrechtse veemarkt tot aan de chiptekort van vandaag de dag. 


Trouwe dienst 
In 2009 ging Everard Evers met pensioen. Hij heeft altijd hard gewerkt, met veel plezier, zo’n 50 – 60 uur per week. Hij vond alleen dat zijn pensioen te vroeg kwam, er was volgens hem nog teveel te doen. Daarom werkt hij nu nog steeds elke morgen, van 6.00 – 9.30 uur.  Als blijk van waardering voor zijn jarenlange, trouwe inzet werd hij vrijdag 22 april jl. door zijn collega’s en familie flink in het zonnetje gezet. Harm Koopman, Directeur Koopman Logistics B.V.: “Hij werkt niet bij Koopman, hij is Koopman. Wij zijn nog elke dag blij met de inzet en betrokkenheid van Everard, wat voor velen een voorbeeld is. Everard, bedankt!”.